Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Κρίσιμη για την πορεία των κινητοποιήσεών τους η επόμενη εβδομάδα

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Κρίσιμη για την πορεία των κινητοποιήσεών τους η επόμενη εβδομάδα
Tην αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό εξέφρασαν αγρότες από 68 μπλόκα
Στα μπλόκα επιστρέφουν χιλιάδες αγρότες, αφού ολοκλήρωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
Μάλιστα, αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους πρόκειται να λάβουν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και η  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας.
Πάντως, στην πλατεία Συντάγματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου σήμερα, ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση του αγροτικού κόσμου, ενώ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στους δρόμους.
Βάσει εκτιμήσεων της αστυνομίας, ο αριθμός των συγκεντρωμένων έφτασε τις 12.000 άτομα.
Πάντως, την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό εξέφρασαν αγρότες από 68 μπλόκα, από τον Προμαχώνα μέχρι έως την Κρήτη.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, οι αγρότες ανά την Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε δια στόματος του εκπροσώπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων, Βαγγέλη Μπούτα, θα λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ακόμα και με εναλλακτικές μορφές.
Η Συντονιστική, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ζητεί απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως  αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, το βράδυ, εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μέλος της επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Στο μεταξύ, παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα και μάλιστα, παραμένει κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου κοντά στα διόδια, στις 15:00 έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου, μέχρι τις 18:00 ήταν κλειστά τα Τέμπη, σε 48ωρο αποκλεισμό προχώρησε το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα κοντά στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης