Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό πυρετό η χώρα - Κύμα διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό - Επεισόδια στο Σύνταγμα

Σε απεργιακό πυρετό η χώρα - Κύμα διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό - Επεισόδια στο Σύνταγμα
Κορυφώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης
(upd3) Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει όλη η χώρα, ενώ η συμμετοχή των διαδηλωτών είναι μαζική. 
Πέρα από την πρωτεύουσα Αθήνα, μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας, μικρότερες ή μεγαλύτερες, όπως, ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κόρινθο, τα Χανιά, τη Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Πρέβεζα και τον Βόλο...
Επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος στις 2 το μεσημέρι, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ με ρίψεις μολότοφ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.
Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές από το σημείο, με τους γνωστούς - άγνωστους να αμαυρώνουν για άλλη μια φορά μια ειρηνική πορεία, με μαζική συμμετοχή.
Εν τω μεταξύ, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ο δημοσιογράφος, που δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το γεγονός.
Στη συνέχεια τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» στην περιοχή των Εξαρχείων, με φερόμενους ως αντιεξουσιαστές να στήνουν οδοφράγματα και να καίνε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, σταθευμένο σε δρόμο κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων. 

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Η ΓΣΕΕ ζητεί «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το τέρας του ασφαλιστικού» και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν «ηχηρή απάντηση στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλίωσαν την κοινωνία».
«Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, στη φοροεπιδρομή, στις ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα ενάντια στα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου», αναφέρει η ΓΣΕΕ ενώ η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι «το αντιδραστικό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης «μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού».
«Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.











Υπογραμμίζεται πως στη σημερινή απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι), που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00 ενώ συμμετέχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι οδηγοί ταξί, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Από την πλευρά της η αστυνομίας έχει λάβει πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί και στο ξενοδοχείο όπου γίνονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης και των θεσμών.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από τους δρόμους» φωνάζουν οι αγρότες στα Μάλγαρα - Πεντάωρος αποκλεισμός διοδίων

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από τους δρόμους» λένε οι αγρότες στα Μάλγαρα καθώς προχωρούν σε πεντάωρο αποκλεισμό των διοδίων, από τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο πολυήμερου αποκλεισμού.
Ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Αχιλλέας Καμπούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών.

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία σύμφωνα με ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου στην οδό Μητροπόλεως, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση διεκδίκησης των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο.

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιανασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Την θέση ότι «το αντιανασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών στέλνουν σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν πάει άλλο.
«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα:
Δεν πάει άλλο.
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.
Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι.
Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη.
Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν.
Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω.
Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας.
Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες» υποστήριξε ο κ.Κουτσούμπας.

Τεταμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη


Ενα αγροτικό αυτοκίνητο με κρεμασμένη μια ελληνική σημαία έχει κολλήσει στην πόρτα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και θέλει να ρίξει την πόρτα!
Από μέσα παρακολουθούν διακριτικά τα ΜΑΤ και οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης