Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε θέση μάχης οι αγρότες για ασφαλιστικό, φορολογία - Στήνονται μπλόκα - Επεισόδια στην Κομοτηνή

Σε θέση μάχης οι αγρότες για ασφαλιστικό, φορολογία - Στήνονται μπλόκα - Επεισόδια στην Κομοτηνή
Απειλούν με μπλόκα στις εθνικές οδούς και αποκλεισμούς δρόμων
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι αγρότες, οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Περισσότερα από 300 τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (δίπλα στο κεντρικό λιμάνι της πόλης), όπου έχουν δεμένα τα καΐκια τους αλιείς του νομού, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως είπε ο ίδιος, αγρότες και κτηνοτρόφοι -από τις περιοχές Χαλάστρα, Μάλγαρα, Κύμινα, Σίνδο, Βραχιά και Βαλθαμά- κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, με στόχο «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό».
Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και δεν αποκλείουν το κλείσιμο, εφόσον «αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιηθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδα», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός. 


Επεισόδια στην Κομοτηνή
Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όταν αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
Οι αγρότες ζήτησαν αρχικά να μπουν στο κτίριο για να συνομιλήσουν με τον υπουργό και ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία τους, γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν πήγε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της Αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο.
Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν, επίσης, αβγά και καφέδες στους αστυνομικούς.
Μετά από περίπου μισή ώρα έντασης έξω από το κτίριο αγρότες «έσπασαν» την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και μέσα στο κτίριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ο Χρόνος.
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, εντός της ημέρας αναμένεται να στηθούν πολυάριθμα μπλόκα σε Έβρο, Ροδόπη, Κιλκίς, Δυτική Μακεδονία, Ημαθία και Πελοπόννησο ενώ οι αγρότες των Σερρών ενισχύουν τις δυνάμεις τους στον Προμαχώνα.
Οι αγρότες θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι εάν δεν πάρει πίσω τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που τους αφορούν, τις επόμενες μέρες θα σκληρύνουν τη στάση τους.
Όπως αναφέρουν, το πρώτο βήμα θα είναι μπλόκα στις εθνικές οδούς και μετά αποκλεισμοί δρόμων, ενώ απειλούν ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα χίλια εάν οι προτάσεις της κυβέρνησης γίνουν πράξη.
Μπλόκα θα στηθούν σε κομβικά οδικά σημεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης