Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Redgrave (ηθοποιός): Η Ελλάδα δίνει μάθημα ανθρωπιάς με τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα

Redgrave (ηθοποιός): Η Ελλάδα δίνει μάθημα ανθρωπιάς με τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα
Το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα επισκέφτηκε η ηθοποιός
«Ανεκτίμητο» χαρακτήρισε το «μάθημα ανθρωπιάς» που δίνει η Ελλάδα, με τη στάση που κρατά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Vanessa Redgrave, ηθοποιός, πολιτικός, αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF.
Η διάσημη ηθοποιός προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, της ηθοποιού, κα Μιμής Ντενίση και του θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Martin Sherman.
Επιπλέον, η Redgrave υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το προσφυγικό. Παράλληλα, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους ανθρώπους των νησιών και τους εθελοντές από όλο τον κόσμο που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ο καθένας στη χώρα του να πιέσει την κυβέρνησή του για πιο θετική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στον Ελαιώνα συνομίλησε με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, για τις προοπτικές που υπάρχουν, για τους ανθρώπους που δεν γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και άλλα θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, η Redgrave και ο Sherman θα παρακολουθήσουν την παράσταση της κα Ντενίση «Σμύρνη μου, αγαπημένη», που αναφέρεται στους πρόσφυγες που ήρθαν από τη Σμύρνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης