Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πεντάωρη στάση εργασίας στο Αττικό νοσοκομείο από τις 10:00 το πρωί

Πεντάωρη στάση εργασίας στο Αττικό νοσοκομείο από τις 10:00 το πρωί
Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας
Σε πεντάωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του.
Σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», από τις 10:00 έως τις 15:00 όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία.
Από την κινητοποίηση εξαιρείται μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).
Στις 11:00 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Το Σωματείο κάνει λόγο για «δραματική έλλειψη προσωπικού, που καθιστά τη νοσηλεία επικίνδυνη», με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 350, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, να πραγματοποιούνται, ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας μόνο νοσηλευτής με έναν εκπαιδευόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης