Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους την περίοδο 2012-2014

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τα χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους την περίοδο 2012-2014
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος επικοινωνίας ανήλθε στα 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβασιοποιήθηκαν 4.575.000 ευρώ και τελικά πληρώθηκαν 3.026.000 ευρώ
Στη δικαιοσύνη δίνει πλέον το λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς απέστειλε το πόρισμα για τα χρήματα που έδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στον εισαγγελέα.
Αναλυτικότερα, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αφορά ατασθαλίες στην επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την περίοδο 2012 – 2014 βρίσκεται πλέον στα χέρια της εισαγγελίας.
Σημειώνεται ότι το πόρισμα παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ήτοι τον υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος επικοινωνίας ανήλθε στα 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβασιοποιήθηκαν 4.575.000 ευρώ και τελικά πληρώθηκαν 3.026.000 ευρώ.
Ως προς τις πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος ήταν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς και ίδιοι πόροι και μετατροπή χρήσης ενός μέρους του δανείου, που είχε ληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την πανδημία της γρίπης, ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Οι εκστρατείες ενημέρωσης αφορούσαν την καμπάνια για την πρόληψη κατά του καρκίνου, προγραμματική δράση για την εποχική γρίπη, καμπάνια για την ορθή χρήση αντιβιοτικών, προώθηση γενοσήμων φαρμάκων και ενημερωτική εκστρατεία κατά του HIV.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε αρμοδιότητα να διεξάγει τις συγκεκριμένες καμπάνιες για τον καρκίνο και τα γενόσημα, ενώ ο κ. Ξανθός είπε ότι υπάρχουν ευθύνες μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και των πολιτικών διοικήσεων του υπουργείου Υγείας τη συγκεκριμένη περίοδο.
Ο πειθαρχικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημείωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κλίμα συλλογικής ενοχοποίησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζοντας ότι «υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό και υπάλληλοι ευσυνείδητοι».
Το θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά τις εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης