Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/11 στην Αθήνα – Συμμετέχουν και οι πωλητές λαϊκών αγορών

Αγροτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/11 στην Αθήνα – Συμμετέχουν και οι πωλητές λαϊκών αγορών
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι αποκλεισμοί δρόμων, που σήμερα έγιναν στους κόμβους Μαυροβουνίου, Παλιού Μηλοτόπου και Μελισσίου  θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ενώ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν στο προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Στο μεταξύ, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι λαϊκές αγορές έχουν σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης πολλών και μικρών παραγωγών και εμπόρων αγροτικών προϊόντων, από όπου προμηθευόμαστε τα προϊόντα που διαθέτουμε».
Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, « μας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή τιμή σε σχέση με την ποιότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί», κάτι που όπως προειδοποιεί «θα χαθεί με τη μονοπώληση της αγοράς, οι λαϊκές αγορές θα είναι ακριβότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό θα σημάνει το τέλος τους».
Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης