Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουράντος (ΠΦΣ): ΔΝΤ και αμερικανικά καρτέλ πιέζουν για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων

Λουράντος (ΠΦΣ): ΔΝΤ και αμερικανικά καρτέλ πιέζουν για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων
Τα «συμφέροντα» και όχι η τρόικα πιέζουν για τα φαρμακεία, υποστήριξε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου
Τα μεγάλα καρτέλ των ΗΠΑ και το ΔΝΤ πιέζουν για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνο Λουράντο.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde ήταν αυτή που ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Σταθάκη, να προχωρήσει στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.
«Ορισμένα συμφέροντα και όχι η τρόικα πιέζουν για την απελευθέρωση των φαρμακείων στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.
Ο ίδιος υποστήριξε πως το επάγγελμα του φαρμακοποιού έχει απελευθερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς πλέον τόσο ο φαρμακοποιός, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να ανοίξει το φαρμακείο του, όπου θέλει.
Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε πως με τις αλλαγές που νομοθετούνται ο φαρμακοποιός θα είναι πλήρως εξαρτημένος από μια φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία θα έχει την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο αλλά και τα φαρμακεία.
Πρόσθεσε, δε, πως η εν λόγω εταιρεία θα μπορεί να προσλάβει και γιατρούς τους οποίους θα υποχρεώνει να συνταγογραφούν τα φάρμακα της εταιρείας τα οποία οι ασθενείς θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία της εταιρείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης