Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Associated Press: Εκατοντάδες κιλά ψωμί δίνουν οι αρτοποιοί της Β. Ελλάδας καθημερινά στους πρόσφυγες

Associated Press: Εκατοντάδες κιλά ψωμί δίνουν οι αρτοποιοί της Β. Ελλάδας καθημερινά στους πρόσφυγες
Παρασκευάζουν το ψωμί και τυρόπιτες στη Θεσσαλονίκη και το στέλνουν στην Ειδομένη, απ’ όπου περνούν οι πρόσφυγες για τη Β. Ευρώπη
Είναι γνωστή η ιστορία με τον φούρναρη που έδινε δωρεάν ψωμί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κω, ωστόσο, το Associated Press στη θεματική του ενότητα Big Story παρουσιάζει μία ακόμα εξίσου αξιέπαινη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το διεθνές πρακτορείο, αρτοποιοί από τη Β. Ελλάδα συγκεντρώνουν εκατοντάδες κιλά ψωμί και άλλα φαγητά για τους αιτούντες ασύλου που μεταβαίνουν στη Δυτική Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η δωρεά τους ήταν 540 κιλά ψωμί και τυρόπιτες, που παρασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκαν στην Ειδομένη για να διανεμηθούν στους πρόσφυγες.
Όπως ανέφερε η επικεφαλής της πρωτοβουλίας των αρτοποιών Έλσα Κουκουμεριά «με αυτό το φαγητό θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που περνούν τα σύνορα, όσο μπορούμε»
Με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας 3.700 διέσχισαν μέσα σε 24 ώρες τα σύνορα κατευθυνόμενοι προς τον βορρά.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία για την αποσυμφόρησή τους και άλλα 100 άτομα μετακινήθηκαν προς τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία την Τετάρτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης