Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δέσμευση Φίλη για κάλυψη των κενών στα ειδικά σχολεία από αναπληρωτές καθηγητές

Δέσμευση Φίλη για κάλυψη των κενών στα ειδικά σχολεία από αναπληρωτές καθηγητές
Μετά τις 15/10 θα τοποθετηθούν οι καθηγητές σε ειδικά σχολεία της Αττικής, της Στερεάς, της Δ. Μακεδονίας και του Ν. Αιγαίου
Αν και η κατάσταση στην παιδεία γενικά είναι οριακή, τότε μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τι επικρατεί στην ειδική εκπαίδευση.
Τις δυσκολίες που βιώνουν, δηλαδή, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στα σχολεία τους και τις οποίες εξέθεσε στον Νίκο Φίλη αντιπροσωπία της ΕΣΑμεΑ.
Η συνάντηση με τον υπουργό πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 30/9 στις 10:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί, πάντως, κανονικά παρά τη δέσμευση Φίλη ότι από τους 4.000 αναπληρωτές καθηγητές αρκετοί θα τοποθετηθούν μετά τις 15 Οκτωβρίου σε ειδικά σχολεία.
Από την πλευρά της ΕΣΑμεΑ που είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο κάποια σχολεία, ζήτησε να είναι αυτή η τελευταία χρονιά που η ειδική εκπαίδευση στελεχώνεται από αναπληρωτές.
Σημείωσε επίσης την ανάγκη για μια πιο συστηματική και δομική προσέγγιση για την Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, καθώς και τα ζητήματα των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης