Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περίπου 150 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο – Θα μείνουν ως την Παρασκευή 25/9

Περίπου 150 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο – Θα μείνουν ως την Παρασκευή 25/9
Ο δήμος Π. Φαλήρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους

Γυναίκες και παιδιά ως επί το πλείστον είναι οι 150 πρόσφυγες που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις δύο τελευταίες μέρες στην Αθήνα αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο.
Μετά από επικοινωνία του Γιάννη Μουζάλα με τον δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των 150 προσφύγων έγιναν ταχύτατα.
Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εκεί ως την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού, αλλά και επειδή από την 1η Οκτωβρίου το κλειστό θα πρέπει να διατεθεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης, όπως ενημέρωσε ο δήμος Π. Φαλήρου.
Ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ενημέρωσε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια παρέχουν σε αυτές τις οικογένειες ό,τι χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, 200 μερίδες φαγητού την ημέρα, γάλα, ψωμί, μπισκότα, νερό, αλλά και ποτήρια, πιάτα, ενώ λειτουργούν όλες οι εγκαταστάσεις του κλειστού, π.χ. οι τουαλέτες και έχουν στηθεί σκηνές στο εσωτερικό του.
Πολύτιμη είναι και η προσφορά των εθελοντών, ενώ η Πρόνοια του δήμου φροντίζει να παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.
«Με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με την πρέπουσα ευαισθησία, ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης