Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολικά 61.457 μετανάστες έχει διασώσει το Λιμενικό – Άλλοι 68 περισυλλέγησαν τη νύχτα στο Φαρμακονήσι

Συνολικά 61.457 μετανάστες έχει διασώσει το Λιμενικό – Άλλοι 68 περισυλλέγησαν τη νύχτα στο Φαρμακονήσι
Τη λύπη του εξέφρασε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για τους 34 ανθρώπους που χάθηκαν τις προάλλες στο τραγικό συμβάν
Στη θαλάσσια περιοχή που χάθηκαν 34 ανθρώπινες ζωές, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιών, αυτή τη φορά το Λιμενικό κατάφερε να σώσει 68 μετανάστες.
Περισυλλέγησαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων από τις αρχές του 2015 στους 61.457.
Η ανθρώπινη ζωή είναι, όμως, ανεκτίμητη και για αυτό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν του Φαρμακονησίου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τριάντα τέσσερις (34) μετανάστες και πρόσφυγες, «εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών».
Παράλληλα, τονίζει ότι «όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά, έτσι και στο συγκεκριμένο, χρησιμοποιήθηκε απολύτως ανασφαλές σκάφος με επιβαίνοντες μεγάλο αριθμό ατόμων, στα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν εγκλωβισμένοι οι παραπάνω άτυχοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε (15) ανήλικα παιδιά και βρέφη».
Για του λόγου το αληθές το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι «αναρτάται σήμερα μέρος οπτικοακουστικού υλικού, από την επιχείρηση απεγκλωβισμού των σορών και αναζήτησης τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια του ημιβυθισμένου σκάφους, στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου».
Επίσης οπτικοακουστικό υλικό αναρτάται και «από τις διασώσεις αυτές, που είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, που ελήφθη μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό περιστατικό του Φαρμακονησίου, στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και στο οποίο αναδεικνύεται η ανθρωπιστική δράση των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ».
Τέλος, το Λιμενικό δεσμεύτηκε ότι «παρά τις σημερινές δυσκολίες που υπάρχουν στη χώρα μας, θα συνεχίσει αταλάντευτα την άοκνη προσπάθειά του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ζωής, διασώζοντας κάθε άτομο που κινδυνεύει στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης