Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουζάλας: Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λαύριο στην ΠΥΡΚΑΛ και Σίνδο

Μουζάλας: Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λαύριο στην ΠΥΡΚΑΛ και Σίνδο
Θα έχουν χωρητικότητα 500 ως 700 ατόμων
Τη λειτουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Ο Μουζάλας ξεκαθάρισε, ωστόσο, με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ότι «είναι εντελώς έξω από τη λογική μας και το δηλώσαμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δεν θα κάνουμε τη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο, αυτό που φτιάχνουμε είναι χώροι μικρής φιλοξενίας, δηλαδή χώροι, όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν μία- δύο μέρες πριν αναχωρήσουν ή, πριν ταυτοποιηθούν πλήρως.
Δεν πρόκειται να φτιάξουμε φυλακές, δεν πρόκειται να μεταφέρουμε μέσα στις πόλεις στρατόπεδα προσφύγων».
Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί είναι οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο και ένα παλιό κτίριο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ενώ και τα δύο κέντρα θα έχουν χωρητικότητα 500-700 ατόμων.
Όπως τόνισε ο Μουζάλας αναζητούνται κι άλλα μέρη για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες πάντα, βέβαια, σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Λέμε στους ΟΤΑ ότι αυτοί είναι οι χώροι που πρέπει να γίνουν, πείτε μας πώς θέλετε να γίνουν, ώστε να σας διασφαλίζουν.
Προσπαθούμε λοιπόν να έρθουμε σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε.
Είναι σαφές όμως ότι δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του ότι οι πρόσφυγες είναι καλοί, αρκεί να μην είναι σε μας, τη στιγμή που ζητάμε από την Ευρώπη να μοιράζει τους πρόσφυγες σε όλα τα κράτη.
Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν, δεν θα πούμε πράγματα τα οποία δεν θα κάνουμε, αλλά αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει.
Οι πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης