Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών
Οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τα σύνορα της χώρας η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκες τα σύνορα με την Ελλάδα, στο Νότο και με την Σερβία, στο Βορρά.
Όσον αφορά τη νότια διασυνοριακή φύλαξη, η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για να παρασχεθεί η κατάλληλη βοήθεια στους μετανάστες.
Σύμφωνα με τις αρχές, λόγω της αυξημένης πίεσης στα νότια σύνορα της χώρας και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου βαλκανικού διαδρόμου που ακολουθούν οι μετανάστες, αλλά και της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητος επιπρόσθετος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος στη συνοριακή ζώνη, στην οποία έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα.
Από τις μεσημεριανές ώρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αυξήσει κατά πολύ την παρουσία τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι μερικές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης