Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας
Το έργο θα γίνει σε τρία τμήματα και θα αφορά το βόρειο δίκτυο ύδρευσης
Ένα πρόβλημα ετών λύνεται για την Αίγινα με την κατασκευή του βόρειου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.
Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μούρτζης.
Σύμφωνα με αυτή θα γίνουν εργασίεςπροκειμένου να κατασκευαστεί το βόρειο τμήμα του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Αίγινας, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου «κατασκευή βορείου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.
Η μετατόπιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης διανομής που οδεύει παράλληλα με τρία τμήματα του νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης, καθίσταται αναγκαία, καθώς είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του δρόμου, με αποτέλεσμα να μην αφήνει επαρκή χώρο για νέα δίκτυα.
Το έργο θα εκτελεστεί σε τμήματα πλησίον της κεντρικής δεξαμενής μήκους περίπου 50 μ., της δεξαμενής Κυψέλης, μήκους περίπου 200 μ. και της δεξαμενής Βαθέως, μήκους περίπου 610 μέτρων.
Η Ρέν Δούρου επισήμανε «τη σημασία σοβαρών έργων υποδομής στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών» και πρόσθεσε ότι «το έργο κατασκευής του αγωγού έρχεται να λύσει με τον βέλτιστο τρόπο το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης