Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποφυλακίζεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος - Εκτός φυλακής εντός της ημέρας

tags :
Αποφυλακίζεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος - Εκτός φυλακής εντός της ημέρας
Λόγω αναπηρίας άνω του 67%
Αποφυλακίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την απόφαση του Συμβουλιου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τις φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.
Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.
Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.
Ήδη έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης