Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη Λακωνία ο Αποστόλου - Ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα για τους πληγέντες κτηνοτρόφους

Στη Λακωνία ο Αποστόλου - Ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα για τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Σκέψεις να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή και να υποβληθεί φάκελος στην ΕΕ για αποζημίωση των πληγέντων
Συνολικά 60 χιλιάδες στρέμματα – τα 35.000 αφορούν δασικές εκτάσεις και τα 25.000 καλλιέργειες κυρίως με ελιές – υπολογίζεται ότι κάηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά της Λακωνίας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
 Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.
 Συγκεκριμένα, στους κτηνοτρόφους θα καταβληθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα για την αγορά ζωοτροφών και ταυτόχρονα θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 Οσον αφορά το φυτικό κεφάλαιο, τα αρδευτικά δίκτυα και τις υποδομές, θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία των ΠΣΕΑ, όπου θα καταρτιστεί φάκελος για να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτραπεί η αποζημίωση των πληγέντων με τη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων, ενώ ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει κανονικά στην αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί, καθώς και των μελισσοσμηνών.
 Παράλληλα, ο ο υπουργός ανέλαβε να έρθει σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να πραγματοποιηθούν, σε σύντομο διάστημα, οι απαραίτητες εργασίες που θα αποτρέψουν φαινόμενα πλημμυρών και κατολισθήσεων που δημιουργούνται λόγω της αποψίλωσης του δάσους, καθώς και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κηρυχτεί πυρόπληκτη η περιοχή και να ενισχυθεί η αποκατάσταση καμένων σπιτιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης