Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπογράφηκε η απόφαση για εκπαιδευτικές άδειες με βραχιολάκι

Υπογράφηκε η απόφαση για εκπαιδευτικές άδειες με βραχιολάκι
Διέξοδος για πολλούς κρατούμενους - φοιτητές που θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εκτός φυλακής
Άνοιξε ο δρόμος, αλλά και η πόρτα των φυλακών για δεκάδες κρατούμενους, που είναι ταυτόχρονα και φοιτητές.
Πλέον,  θα μπορούν να κάνουν χρήση της απόφασης για έξοδο από τα σωφρονιστικά ιδρύματα με βραχιολάκι προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα, να δίνουν εξετάσεις και να πάρουν κάποια μέρα το πτυχίο τους.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη πέρσι όταν ο Νίκος Ρωμανός είχε κάνει απεργία πείνας, προκειμένου να βγαίνει από τη φυλακή για να σπουδάζει.
Η περίπτωσή του είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί σχετικός νόμος τον περασμένο Δεκέμβριο, που έδινε την δυνατότητα σε κρατούμενους να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα φορώντας το περιβόητο ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
 Υπήρχε, όμως, ένα νομοθετικό κοινό, το οποίο καλύφθηκε με απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης, Παιδείας, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση κρατούμενοι, υπόδικοί και κατάδικοι που είναι φοιτητές ή σπουδαστές Α.Ε.Ι., κ.λπ. «δικαιούνται την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, εργαστηρίων, καθώς και τη συμμετοχή στις εξετάσεις και εξ αποστάσεως, εφόσον το επιθυμούν ή έχει απορριφθεί το αίτημα τους για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας από το συμβούλιο του άρθρου 70 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης