Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Frontex ενισχύει την αποστολή της στην Ελλάδα

Η Frontex ενισχύει την αποστολή της στην Ελλάδα
Την ενίσχυση της αποστολής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Fabrice Leggeri, επικαλούμενος την «έκρηξη» του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα
Την ενίσχυση της αποστολής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Fabrice Leggeri, επικαλούμενος την «έκρηξη» του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα προερχόμενοι κυρίως από την εμπόλεμη Συρία.
«Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διευρύνουμε την επιχείρηση Ποσειδών» στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο Leggeri μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση είναι πιθανόν να επεκταθεί και σε άλλα ελληνικά νησιά αν και ο κύριος όγκος των αφίξεων μεταναστών αφορά κυρίως νησιά όπως τη Μυτιλήνη και την Κω που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές.
Σε email που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επίσης να αυξηθούν τα οικονομικά μέσα που διατίθενται στην Ελλάδα ώστε να βελτιωθούν τα καταλύματα που φιλοξενούν μετανάστες, κυρίως στα νησιά.
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρώπης και η Frontex είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός που μπορεί να εφαρμόσει αυτήν την αλληλεγγύη», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα περίπου 50.000 «παράτυπες αφίξεις» μεταναστών και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες διόδους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ανθρώπους αυτούς.
Το ίδιο διάστημα, διευκρίνισε, στην Ιταλία έχουν φτάσει περίπου 55.000 μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης