Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών για τα φαρμάκων ζητά από την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος

Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών για τα φαρμάκων ζητά από την κυβέρνηση ο Ιατρικός Σύλλογος
Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα έχουν παρενέργειες και θα πρέπει η κατανάλωσή τους να ακολουθεί επιστημονικούς όρους
Μετά την διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ, παρά την απαίτηση της τρόικα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την δημόσια υγεία, η απελευθέρωση της πώλησης αυτών των σκευασμάτων.
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών, ενώ επισημαίνεται ότι η πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή.
«Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα έχουν παρενέργειες και θα πρέπει η κατανάλωσή τους να ακολουθεί τους επιστημονικούς όρους της ορθής χορήγησής τους» αναφέρει η ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι «στη χώρα μας η λίστα αυτών των φαρμάκων είναι διευρυμένη και έχει συνταχθεί με κριτήριο την μη αποζημίωσή τους από το ασφαλιστικό ταμείο.
Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αλλάξει και ο όρος Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα σε Μη Αποζημιούμενα Φάρμακα καθόσον όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης