Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βλασταράκος (Π.Ι.Σ.): Ωρολογιακή βόμβα οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ – Υπερβαίνουν τα 2,2 δισ. ευρώ

Βλασταράκος (Π.Ι.Σ.): Ωρολογιακή βόμβα οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ – Υπερβαίνουν τα 2,2 δισ. ευρώ
«Θύματα οι πάροχοι υγείας και οι ασφαλισμένοι»
«Λίαν επιεικών, τραγική» χαρακτηρίζει την πορεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει πως «η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται σήμερα, προσομοιάζει με ωρολογιακή βόμβα».
Ο ίδιος τόνισε πως «οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας, οι απλήρωτες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, βαίνουν αυξανόμενες και μέχρι σήμερα υπερβαίνουν το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ», προειδοποιώντας ότι τα θύματα τα βόμβας θα είναι οι πάροχοι υγείας και οι ασφαλισμένοι.
Ακόμα, υπογράμμισε ότι η νομοθεσία έχει παραβιαστεί κατάφωρα, καθώς «ενώ υπάρχει υποχρέωση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, για απευθείας μεταφορά εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται, με την κρατική επιχορήγηση Μαρτίου-Απριλίου 2015 να υστερεί κατά 57 εκατ. ευρώ».
Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. καλεί σε άμεση δράση τον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς ««δεν νοείται ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός οργανισμός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, να συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, το κράτος να μην παρεμβαίνει, οι πάροχοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους από τη μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και η κοινωνία να δοκιμάζεται μέσω της προβληματικής περίθαλψης που επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης