Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Siemens

tags :
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Siemens
Παραπέμπονται για δίκη, μεταξύ άλλων, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης και Θόδωρος Τσουκάτος
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν, ύστερα από δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα μαύρα ταμεία της Siemens, 64 κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται για δίκη οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, καθώς και 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, όπως και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.
Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.
Από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης απαλλάσσονται με το ίδιο βούλευμα 80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.
Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη.
Με το βούλευμα διατηρούνται τέλος τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Κάραβελα και του τραπεζίτη Ζαν Κλoντ Όσβαλντ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης