Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ - Δεν θα κληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τι κατέθεσε η γραμματέας του Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ - Δεν θα κληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως
(upd)Την πλήρη ευθύνη για το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ από τον υπολογιστή του γραφείου της ανέλαβε η γραμματέας του κ. Βενιζέλου από το 2005 έως σήμερα, Σοφία Μπέλμπα.
Ειδικότερα η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε ότι άνοιξε δύο φορές το usb προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ήταν το σωστό.
Το 2012 όταν της το ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος η ίδια έψαξε το σημείο που είχε κρύψει το στικ και το "βρήκα ανάμεσα σε άλλα νομίζω 3.
Για να βεβαιωθώ ότι είναι αυτό το έβαλα στον υπολογιστή μου και άνοιξα μηχανικά ένα αρχείο". 
Εξήγησε πως την επόμενη ημέρα "του το έδωσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το έβαλε σε φάκελο και το έστειλε στον πρωθυπουργό".
Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο Ευ. Βενιζέλος "προσωπικά στην κατοχή του δεν το κράτησε καθόλου", επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια είναι ο χρήστης με τον κωδικό "Σοφία", που προέκυψε ότι είδε αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.
Εντωμεταξύ απορρίφθηκε η πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, να κληθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως μάρτυρας για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου είχε προτείνει να κλητευθεί να καταθέσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών που πήγε στο Παρίσι να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα Σμαράγδα Πιτέμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικάκι από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον Χρίστο Αθανασίου.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης