Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλεξανδρής (ΔΣΑ): Δεν νοείται παράκαμψη του Κοινοβουλίου – Όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι διαυγείς

Αλεξανδρής (ΔΣΑ): Δεν νοείται παράκαμψη του Κοινοβουλίου – Όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι διαυγείς
«Ο ΔΣΑ και η ολομέλεια των ΔΣ της χώρας έχουν άποψη επί των επίσημων θέσεων της κυβέρνησης»
«Ήταν μακρά η συζήτηση με τον κ. Παρασκευόπουλο και δεν θα ήθελα να αλλοιώσω τα λόγια του», σχολίασε σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βασίλης Αλεξανδρής.
Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε, ωστόσο, πως ο υπουργός τόνισε ότι οι φυλακές ασφαλείας δεν θα καταργηθούν, αλλά ότι δεν θα υπάρχουν με τα χαρακτηριστικά, που φέρουν σήμερα.
«Θέλουμε να έχουμε ρόλο στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος τόνισε ότι ο υπουργός φάνηκε θετικός στην πρόταση του Συλλόγου.
Οι δικηγόροι οφείλουν να έχουν τεκμηριωμένη άποψη, αλλά πρέπει να και «ο χώρος να τη διατυπώνουν και αυτιά να την ακούνε», σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο ΔΣΑ και η ολομέλεια των ΔΣ της χώρας έχουν άποψη επί των επίσημων θεμάτων της κυβέρνησης.
Ως προς τις πληροφορίες, που διαρρέουν, ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την συμφωνία με την ΕΕ, ο κ. Αλεξανδρής τόνισε πως «δεν νοείται παράκαμψη του Κοινοβουλίου», καθώς «όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι διαυγείς».
Προς το παρόν, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει επίσημα θέση, ενώ υπογράμμισε πως αν το θέμα τεθεί επισήμως από την κυβέρνηση, ο ΔΣΑ θα τοποθετηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης