Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της αθώωσης των εμπλεκομένων στη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της αθώωσης των εμπλεκομένων στη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου
Ο Παπούλιας είχε κάνει λόγο για «αποκρουστική απόφαση»
Την αίτηση αναίρεσης της αθώωσης των 36 εμπλεκομένων στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξέτασε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος εξέτασε σήμερα το αίτημα αναίρεσης του Αντεισαγγελέα, Χ. Βουρλιώτη, κατά της απόφασης του Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με την οποία αθωώθηκαν οι 42 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση «φούσκας» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το 1999.
Ας σημειωθεί πως την ημέρα ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας είχε κάνει λόγο για «αποκρουστική απόφαση».
Από την πλευρά των αθωωθέντων, οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν λόγο για δήλωση, η οποία δημιουργεί ζήτημα παράβασης των αρχών της δίκαιης δίκης και παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και της αμεροληψίας του δικαστηρίου.
Παράλληλα, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης, τόνισαν πως «προσπαθεί να υποκαταστήσει την απόφαση του Εφετείου, δεχόμενη τα αντίθετα από όσα δέχθηκε το δικαστήριο κατά την ανέλεγκτη κρίση του».
Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος επί της αίτησης αναίρεσης θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς διαστήματος.
Ας σημειωθεί πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αθωώσει και τους 42 εμπλεκόμενους, εκ των οποίων οι έξι έχουν αποβιώσει σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης