Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεύτερη γιάφκα του Ξηρού εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. - Για σπουδαία ευρήματα κάνουν λόγο οι αρχές

Δεύτερη γιάφκα του Ξηρού εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. - Για σπουδαία ευρήματα κάνουν λόγο οι αρχές
Στο Λουτράκι εστιάζουν οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής
(upd3) Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Χρ. Ξηρού, καθώς οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και δεύτερο κρησφύγετο του περιβόητου τρομοκράτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, το δεύτερο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού εντοπίστηκε στο Λουτράκι, με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» κάθε εύρημα.
Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη σπουδαίων ευρημάτων, γεγονός που καθιστά την ΕΛ.ΑΣ. βέβαιη πως πρόκειται για δεύτερη γιάφκα. 
Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγεται ένα τάπερ με καλώδια, αλλά και μία άγνωστη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας.
Ας σημειωθεί πως η οικία στο Λουτράκι φέρεται να έχει ενοικιαστεί από τη γυναίκα - συνεργό του Χρ. Ξηρού.
Εκτός των δύο κρησφύγετων, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ενδεχομένως συνδέονται με την παρ' ολίγον επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.





Στον Κορυδαλλό ο Χρ. Ξηρός
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την απολογία του στον 11ο τακτικό ανακριτή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο Χρ. Ξηρός σχεδίαζε να ανατινάξει τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποδράσουν τα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω του σχεδίου «Γοργοπόταμος».
Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα ευρήματα στο σπίτι, όπου διέμενε, στην Ανάβυσσο.
Παράλληλα γίνονται έρευνες σε διαμέρισμα στο Λουτράκι.
Ο βαρυποινίτης «Μανώλης» της 17Ν δεν έδωσε ουσιαστική απολογία, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Ο ίδιος άλλωστε ο Ξηρός, καταζητούμενος επί έναν χρόνο ως δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.
Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά κατηγορίες:
- Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
- Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.
- Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
- Πλαστογραφίας.
- Παραβίασης περιοριστικών όρων.
- Παράνομης οπλοφορίας.
Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης