Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον ανακριτή σήμερα ο Ξηρός - Εύσημα από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία

Στον ανακριτή σήμερα ο Ξηρός - Εύσημα από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία
Νέα κρησφύγετα αναζητά η Αστυνομία
Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί αναμένεται να βρεθεί σήμερα στις 13:30 μετά το μεσημέρι ο Χριστόδουλος Ξηρός, την ώρα που ΗΠΑ και Μ. Βρετανία αποδίδουν τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του.
Σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες, όπως ποινική δίωξη για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.
Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.
Σημειώνεται πως στον Χριστόδουλο Ξηρό είχε δοθεί προθεσμία για να απολογηθεί.
Η προθεσμία δόθηκε για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνταχθεί κατηγορητήριο σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού , καθώς ο ίδιος ο κατηγορούμενος , σύμφωνα με τον συνήγορό του Φρ. Ραγκούση δεν έχει πρόθεση να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη και έτσι δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει τυπική απολογία.
Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για νέα κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε ο Ξηρός και τυχόν συνεργάτες του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά τα καταλύματα που θα χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον έξι μέλη των «Πυρήνων» αλλά και πιθανόν δύο ακόμη ποινικοί που φέρεται να συμμετείχαν στο αιματηρό σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Από την ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για ένα άρτια οργανωμένο σχέδιο «καταστροφικής» επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και ενός ακόμη πιο εντυπωσιακού σχεδίου διαφυγής με σειρά οχημάτων, πιθανόν μεταποιημένων όπως περιπολικά, ασθενοφόρα και άλλα.
Παράλληλα ζητούμενο είναι τι θα προκύψει από το πόρισμα των βαλλιστικών εξετάσεων στα καλάσνικοφ και σε άλλα όπλα που βρέθηκαν στο καταφύγιο του Χριστόδουλου Ξηρού.
Την ίδια στιγμή, τα εύσημα τους στην Ελληνική Αστυνομία απέδωσαν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία.
«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τα νέα και συγχαίρουν τις ελληνικές αρχές και όσους συμμετείχαν στη σύλληψή του», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Για τις αμερικανικές αρχές ο Ξηρός ήταν στον κατάλογο με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες παγκοσμίως, και η σύλληψή του θεωρούνταν προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, όπως είχε επισημανθεί και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου.
«Η εκ νέου σύλληψη του καταδικασθέντος τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού είναι καλή για το κράτος δικαίου. Συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία και τον Βασίλη Κικίλια» είχε σχολιάσει και ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Τζον Κίτμερ στο λογαριασμό του στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης