Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναστολή εργασιών των δικαστηρίων δύο ημέρες πριν και δύο μετά τις εκλογές

Αναστολή εργασιών των δικαστηρίων δύο ημέρες πριν και δύο μετά τις εκλογές
Σχετική εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς συλλόγους.
Τις ημέρες αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων εν όψει των βουλευτικών εκλογών, αναφέρει εκτενώς επείγουσα εγκύκλιος που απέστειλε το  υπουργείο Δικαιοσύνης στους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς συλλόγους.
Σύμφωνα με αυτή, επιβάλλεται οι εργασίες των Δικαστηρίων να ανασταλούν δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22/1/2015 έως και 27/1/2015.
Η αναστολή των εργασιών του Πρωτοδικείου της Αθήνας θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, δηλαδή μέχρι και τις 28/1/2015.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22/1/2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22/1/2015.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.
Πάντως, εξαιρούνται από την αναστολή η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, στην περίπτωση που έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου.
Επίσης, η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης