Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την χώρα - Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την χώρα - Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία
Τουλάχιστον 255 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική
Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, μεγάλο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.
Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα.
Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Βόλος-Σποράδες, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή- Θάσος και Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 255 κλήσεις στην Αττική για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων από αυλές και δρόμους.
Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, από το απόγευμα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε μπλακ άουτ στο Πόρτο Γερμενό και τον Άγιο Νεκτάριο του Δήμου Μάνδρας.

Ο καιρός το επόμενο διήμερο
Για την Πρωτοχρονιά, η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρές. Βόρειοι άνεμοι 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία από -16 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία και από -10 έως 2 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Στο Ιόνιο και τα δυτικά από 0 έως 9 βαθμούς (στην Ήπειρο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από -2 έως 4 και στα νότια από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης