Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εξέλιξη επιχείρηση αερομεταφοράς από το Νorman Αtlantic - Επιχειρεί και ελληνικό Super Puma

Σε εξέλιξη επιχείρηση αερομεταφοράς από το Νorman Αtlantic - Επιχειρεί και ελληνικό Super Puma
Με την επιχείρηση αεροδιακομιδής έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο «Cruise Europa» 14 άτομα
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών του Νorman Αtlantic από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ν. Λαγκαδιανό.
Όπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές, με την επιχείρηση αεροδιακομιδής έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο «Cruise Europa» 14 άτομα.
Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές έδωσαν το "πράσινο φως" για επιχείρηση αερομεταφοράς μέσω Super Puma, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει 15-17 άτομα, από ευπαθείς κυρίως ομάδες.
Δεύτερο super puma βρίσκεται σε διαδικασία ανεφοδιασμού προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση αερομεταφοράς των ιταλικών αρχών.
Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας.
Στο σημείο, τόνισε ο ίδιος, βρίσκονται άλλα επτά παραπλέοντα πλοία που είναι έτοιμα να συνδράμουν για βοήθεια, αλλά και δύο ρυμουλκά σκάφη, το ένα εκ των οποίων κάνει ρίψεις για κατάσβεση της φωτιάς.
Στο μεταξύ, τρία παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική βάση της Galatina.Πρόκειται για άτομα που ήταν μεταξύ των οκτώ που διασώθηκαν από ιταλικά ελικόπτερα, τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, με συμπτώματα ελαφράς υποθερμίας μεταφέρθηκαν στην Galatina τρεις γυναίκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης