Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτός του ΕΣΠΑ η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου

Εκτός του ΕΣΠΑ η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου
Τα απέρριψε η Κομισιόν ως διακοσμητικά και περιττά
Εκτός του νέου επιχειρησιακού προγράμματος Υποδομών,  Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-2020 είναι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου.
Το υπουργείο Υποδομών παραδέχεται εγγράφως πια στη Βουλή ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «δεν περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, έπειτα από σχετική διαβούλευση των ελληνικών Αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την οποία η τελευταία διατύπωσε σχετικές επιφυλάξεις για τα παραπάνω έργα».
Συγκεκριμένα, η Κομισιόν φέρεται να υποστήριξε ότι τα δύο αυτά έργα είναι «διακοσμητικά» και «περιττά» σε μια περίοδο δημοσιονομικής στενότητας όπως αυτή που διανύει η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην «έγκαιρη υποβολή του ανωτέρω Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους περίπου 5,2 δισ. ευρώ, στο οποίο εμπεριέχονται πολύ σημαντικά έργα για την απασχόληση και την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα» και αυτό «προτάχθηκε από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκρισή του εντός του τρέχοντος έτους και εντός του ισχύοντος δημοσιονομικού πολυετούς πλαισίου».
Πάντως το υπουργείο Υποδομών διαμηνύει ότι σε σχέση με την Πανεπιστημίου και το Φάληρο, «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι για τα έργα αυτά συνεχίζεται η διαδικασία ωρίμασής τους, ώστε οι ελληνικές Αρχές να επανέλθουν σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αναδειχθεί τόσο η βιωσιμότητά τους όσο και η αναπτυξιακή τους αξία για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης