Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ι. Τέντες (εισαγγελέας διαφθοράς): Η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή

Ι. Τέντες (εισαγγελέας διαφθοράς): Η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή
Αφοπλιστική δήλωση του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε
«Η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει γονιδιακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννης Τέντες, επιχειρώντας να περιγράψει τη σημερινή πραγματικότητα σε σχέση με αυτό το φαινόμενο.
Ο κ. Τέντες κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατά της διαφθοράς με θέμα: «Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς» τόνισε ότι «οι Έλληνες έχουν μια ιδιότυπη κουλτούρα ανοχής της διαφθοράς».
Ωστόσο σημείωσε ότι «δεν φταίει ο πολίτης, ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος και αντιμετωπίζει το φαινόμενο μοιρολατρικά» και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας αλλά και συμπεριφοράς ως προς τα φαινόμενο της διαφθοράς.
«Πρέπει να πιστέψουν οι πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να αλλάξουμε και να μετατρέψουμε την παθητική στάση σε ενεργητική. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες και να τους ενθαρρύνουμε να καταγγέλλουν την διαφθορά», υποστήριξε.
Αναφερόμενος ειδικά στο ρόλο των ΜΜΕ ο κ. Τεντες επεσήμανε ότι είναι πολυεπίπεδος. Τα ΜΜΕ θα πρέπει - ανέφερε- « να πληροφορούν τον πολίτη για τη διαφθορά, να συντελέσουν στην αλλαγή κουλτούρας του, να αφυπνίσουν τους πολίτες αλλα και να αποκαλύπτουν περιστατικά διαφθοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης