Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

tags :
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί
Από σήμερα έως τις 12 Δεκεμβρίου
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα έως και τις 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια.  
Η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πρέπει να πληρώσουν το κόστος των υπηρεσιών υγείας (ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία)  από την τσέπη τους.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από τον Οργανισμό.
Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας απαιτούν από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης εργασίας και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων και ΕΟΠΥΥ και  άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ απειλεί να διακόψει τη σύμβαση συνεργασίας με όσους παρόχους συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης