Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο απεργός πείνας, Ν. Ρωμανός - Σκληρή επιστολή των γονιών του στον Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης)

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο απεργός πείνας, Ν. Ρωμανός - Σκληρή επιστολή των γονιών του στον Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης)
Ο Ν. Ρωμανός πραγματοποιεί εδώ και 25 ημέρες απεργία πείνας
Λιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε το απόγευμα μετά από 25 ημέρες απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός.
Ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του, επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του που θεωρούνταν αναμενόμενη από τους γιατρούς του Γ. Γεννηματάς, με δεδομένη τη χαμηλή αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από 25 ημέρες απεργίας πείνας.
Η ανάταξή του έγινε με επιτυχία από τους θεράποντες ιατρούς, ωστόσο πλέον οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», «το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός, παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του».

Γονείς Ρωμανού: Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα
Σημειώνεται ότι οι γονείς του Ν. Ρωμανού απάντησαν με επιστολή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου,ουσιαστικά τη λύση που προωθείται για παρακολούθηση των σπουδών του μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Παυλίνα Νάσιουτζικ και ο Γιώργος Ρωμανός κατηγόρησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ψεύδεται πως ο γιος τους σιτίζεται με υγρή τροφή και γι' αυτό απαίτησαν να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των γονέων του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού:
Όχι άλλα νεκρά παιδιά
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη
διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.
Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να
εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.
Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση. Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.
Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας
είναι πραγματική.
Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.
Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.
Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

Υπό κατάληψη τα γραφεία της ΓΣΕΕ
Υπό κατάληψη βρίσκονται τα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, καθώς ομάδα αντιεξουσιαστών συμπαραστέκεται στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.
Ειδικότερα, οι καταληψίες, οι οποίοι αρνούνται να αποχωρήσουν από το κτήριο, εισέβαλαν στο οίκημα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνδικαλιστικά στελέχη υπογράμμισαν πως πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.
Επίσης, διέτειναν πως δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτιρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές.
Ας σημειωθεί πως την ίδια ώρα, ομάδα αλληλέγγυων έχει προγραμματίσει για απόψε το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό Αιγάλεω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης