Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέσα στο επόμενο διάστημα η απόφαση για την έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία από το Εφετείο του Λονδίνου

Μέσα στο επόμενο διάστημα η απόφαση για την έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία από το Εφετείο του Λονδίνου
Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ετυμηγορία του Εφετείου του Λονδίνου σχετικά με το αίτημα έκδοσης της φυγόδικου Αντωνίας Ηλία, το οποίο εκκρεμεί από το 2011.
Σήμερα, Παρασκευή, το Εφετείο του Λονδίνου ολοκλήρωσε την εξέταση της υπόθεσης έκδοσης, χωρίς την φυσική παρουσία της πρώην δικαστικού, η οποία επικαλέστηκε δια του δικηγόρου της πρόβλημα υγείας με τα μάτια της.
Η διερεύνηση του αιτήματος επικεντρώθηκε κυρίως στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, με επικριτικές καταθέσεις από δύο Έλληνες πραγματογνώμονες, τους καθηγητές Κουλούρη και Τσιτσελίκη, οι οποίες κατατέθηκαν μέσω ασύρματης βινεοκλήσης.
Από την άλλη πλευρά η εισαγγελία του Λονδίνου, που ενεργεί για λογαριασμό του ελληνικού κράτους, παρουσίασε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύεται ότι η εκζητούμενη θα κρατηθεί στη νέα πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η οποία πληροί όλες τις διεθνείς προϋποθέσεις, δέσμευση που αμφισβητήθηκε από τους καθηγητές, καθώς υποστήριξαν πως την ευθύνη για την τοποθέτηση κρατουμένων σε συγκεκριμένα σωφρονιστικά ιδρύματα την έχει το συμβούλιο των φυλακών.
Σημειώνεται ότι η Αντωνία Ηλία, φυγόδικη πρώην δικαστικός, εμπλέκεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. 

H Αντωνία Ηλία ανέφερε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ότι δεν θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα, καθώς διώκεται εξαιτίας της εμπάθειας ορισμένων συναδέλφων της, ενώ δήλωσε αθώα, τονίζοντας ότι και όλοι οι συγκατηγορούμενοι της για το παραδικαστικό κύκλωμα, έχουν πλέον αθωωθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης