Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μενδώνη (γ.γ. υπ. Πολιτισμού): Χρειάζεται χρόνος για να γίνει επισκέψιμη η Αμφίπολη

Μενδώνη (γ.γ. υπ. Πολιτισμού): Χρειάζεται χρόνος για να γίνει επισκέψιμη η Αμφίπολη
Σε οκτώ μήνες το αποτέλεσμα των μελετών για τα ανθρωπολογικά ευρήματα είπε η κα. Μενδώνη
Την εκτίμηση ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος προκειμένου το μνημείο στην Αμφίπολη να ανοίξει προς το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες διατύπωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα. Μενδώνη υποστήριξε ότι οι επιστήμονες θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ μήνες για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα των μελετών στα ανθρωπολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του μνημείου.
Όπως είπε, το υπουργείο Πολιτισμού δεν καταλήξει ακόμα σε ποια ομάδα ειδικών θα αναθέσει την εργασία εξέτασης του σκελετού που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ποιον μπορεί να ανήκει ο σκελετός.
Συγκεκριμένα, η κα. Μενδώνη υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν οι έρευνες για να δούμε αν θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την ταυτοποίηση του όποιου νεκρού.
Παράλληλα η γ.γ. του υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε ότι η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που ασχολείται με τη Βεργίνα συζητά να γίνει εξέταση DNA στα οστά του Φιλίππου.
Αναφερόμενη στην ανασκαφή, είπε ότι εν μέρει η δουλειά στο πεδίο τελείωσε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με την μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης