Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια με πέντε αστυνομικούς τραυματίες - Έρευνα για τον τραυματισμό δημοσιογράφων διέταξε η ΕΛΑΣ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια με πέντε αστυνομικούς τραυματίες - Έρευνα για τον τραυματισμό δημοσιογράφων διέταξε η ΕΛΑΣ
Με μία μεγαλειώδη πορεία ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου
(upd7)Μολότοφ, φωτιές και βόμβες κρότου – λάμψης συνέθεταν έως αργά το βράδυ της Δευτέρας το σκηνικό στους δρόμους των Εξαρχείων, καθώς ομάδες αντεξουσιαστών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ, στον απόηχο της μεγαλειώδους πορείας για τη συμπλήρωση 41 ετών από τα δραματικά γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Αν και η πορεία, στην οποία συμμετείχαν 30.000 άτομα, ολοκληρώθηκε ομαλά και ειρηνικά, εντούτοις ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν αρχικά, στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μετέπειτα, στους δρόμους των Εξαρχείων.
Κατά τις πληροφορίες, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ νωρίτερα τραυματίστηκαν και δημοσιογράφοι.
Σε 73 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας  VICE τραυματίστηκε στην πλάτη και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το  VICE έχει τραυματιστεί στο χέρι και στο γόνατο.

ΕΛΑΣ: Διοικητική έρευνα για τον τραυματισμό δημοσιογράφων από αστυνομικούς
Διαδικασία διοικητικής έρευνας για το περιστατικό τραυματισμού δημοσιογράφων από αστυνομικούς κινήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. "σχετικά με αναφορές σε ηλεκτρονικά μέσα για τραυματισμό δημοσιογράφων από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής".

Πάντως, η περιοχή των Εξαρχείων παραμένει αποκλεισμένη από τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω της συνεχούς ρίψης χημικών και μολότοφ.
Αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα, είναι ανοιχτοί.



(φώτο: Γ. Νικολαϊδης)


View image on Twitter


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία 
Με τα μπλοκ του ΚΚΕ να φτάνουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 20:00 οι διαδηλώσεις.
Τουλάχιστον 30.000 διαδηλώτες εκτιμάται ότι συμμετείχαν συνολικά.
Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, με περιορισμένη χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου λάμψης από την αστυνομία κατά του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.
Εν τω μεταξύ άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και, Αμπελόκηποι.
Σημειώντεται ότι η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς επί ποδός βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.


Περίπου στις 17:00 το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.
Οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν 1 μετά το μεσημέρι. 






(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 08:37)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης