Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δικηγόροι: Τριήμερη πανελλαδική αποχή

Δικηγόροι: Τριήμερη πανελλαδική αποχή
Η συντονιστική επιτροπή συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα
Σε τριήμερη πανελλαδική προειδοποιητική αποχή προβαίνουν οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Η συντονιστική επιτροπή συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στη Βουλή.
Η συντονιστική επιτροπή, επισημάνει ότι οι τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δεν αποσκοπούν στην ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά εξυπηρετούν συμφέροντα των Τραπεζών, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνοντιστική επιτροπή αποφάσισε:
1. Προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντα των δικηγόρων, από την Τετάρτη 19.11.2014 έως και την Παρασκευή 21.11.2014.
2. Ταυτόχρονη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας την ερχόμενη Τρίτη 18.11.2014.
3. Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 19.11.2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με πρόσκληση σε συμμετοχή των εκπροσώπων των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών και των κοινωνικών φορέων (όπως ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΓΣΒΕ, ΤΕΕ, Επιμελητήρια, Σύλλογοι συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών κ.ά) για την ανάπτυξη των θέσεών μας επί του επίμαχου σχεδίου ΚΠΔ.
4. Συνάντηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων για την επεξήγηση των θέσεών μας επί του εν λόγω σχεδίου ΚΠΔ.
5. Σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων την ερχόμενη Παρασκευή 21.11.2014, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης