Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομία σε Νομική και ΑΣΟΕΕ υπό τον φόβο καταλήψεων ενόψει της 17ης Νοεμβρίου

tags :
Αστυνομία σε Νομική και ΑΣΟΕΕ υπό τον φόβο καταλήψεων ενόψει της 17ης Νοεμβρίου
Έμμεση αναφορά για δικτατορικό καθεστώς από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται ήδη έξω από τη Νομική, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί και στην ΑΣΟΕΕ χωρίς να λείπουν οι στιγμές έντασης με φοιτητές.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε έμμεση αναφορά για δικτατορικό καθεστώς στην Ελλάδα.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις  πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ για αυτήν την κίνηση, αναφέροντας πως «χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία».
«Γι’ άλλη μια χρονιά, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, σ’ ένα διαγωνισμό αυταρχισμού και τρομοκρατίας, προκηρύσσουν πενθήμερο λοκ-άουτ ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ήδη το κτίριο της ΝΟΠΕ είναι περικυκλωμένο από ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής. Οι υπερασπιστές της ‘ομαλότητας’ και οι θιασώτες του ‘κανονικού’ Πανεπιστημίου, κρατάνε σκανδαλωδώς κλειστές τις σχολές χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς να διατρέχεται ο παραμικρός κίνδυνος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ολοφάνερη εντεταλμένη υπηρεσία απ’ την κυβέρνηση, με την οποία «οι Πρυτανικές αρχές των δύο ιδρυμάτων συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος έντασης ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας στις 17 Νοέμβρη.»
«Η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας δε θα περάσει. Η δυναμική επανεμφάνιση του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος μας δίνει ώθηση γι’ ακόμα μαζικότερους νεολαιίστικους και λαϊκούς αγώνες μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τις ζωές μας. Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε δημοκρατία! Ούτε μια μέρα χαμένη!» καταλήγεται στην ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης