Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Με σύνθημα “Συνεχίζουμε, θα ανατρέψουμε την αθλιότητα”, οι διαδηλωτές εκφράζουν τη βούλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα στο ertopen.com μέχρι την τελική δικαίωση.
Παρόντες είναι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.
Λόγω του συλλαλητηρίου, κλειστό είναι αυτή την ώρα για τα αυτοκίνητα το ρεύμα καθόδου προς Αθήνα, της λεωφόρου Μεσογείων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: Η πινακίδα «ΝΕΡΙΤ» στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το «μαύρο», επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζoμένων της, για αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση στην Αθήνα (ertopen), στην ΕΡΤ3 και σε όλους τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Και καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, αύριο Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο.
Ο αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για όλο το δημοσιογραφικό κλάδο".

ΣΥΡΙΖΑ
"Η εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ένα χρόνο πριν συνιστά μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στον τόπο μας", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.
"Ο αυταρχισμός και η βίαιη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν η μοναδική απάντηση μιας κυβέρνησης χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα. Το διάδοχο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της προπαγάνδας είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ εις βάρος της δημοκρατίας και της ενημέρωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού" καταλήγει η Κουμουνδούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης