Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη - Παραχώρησαν ακίνητη περιούσια ως αποζημίωση στους επενδυτές της «Ασπίς»

Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Π. Ψωμιάδη - Παραχώρησαν ακίνητη περιούσια ως αποζημίωση στους επενδυτές της «Ασπίς»
Η αξία των παρεχόμενων ακινήτων εκτιμάται πως αντιστοιχεί στο 90% των κεφαλαίων
Την αποφυλάκιση τριών μελών της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην ισχυρού άνδρα της «Ασπίς» ανακοίνωσε ο αρμόδιος ανακριτής.
Ειδικότερα, τα τρία μέλη της οικογένειας του Π. Ψωμιάδη - η σύζυγος και τα δύο παιδιά - αφέθηκαν ελεύθερη, λόγω της παραχώρησης ακίνητης περιουσίας στους ομολογιούχους, οι οποίοι ζημιώθηκαν από την κατάρρευση της «Ασπίς».
Η αξία των παρεχόμενων ακινήτων εκτιμάται πως αντιστοιχεί στο 90% των κεφαλαίων των 400 περίπου επενδυτών της «Ασπίς».
Ας σημειωθεί πως η οικογένεια Ψωμιάδη αντιμετωπίζει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της εγκληματικής οργάνωσης.
Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά αποκλειστικά τους ομολογιούχους που εκπροσωπούνται από το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου προς τους οποίους και παραχωρούνται τα ακίνητα.
Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο πλευρών, έναντι του χρέους των κατηγορουμένων δίνονται συμβολαιογραφικά πληρεξούσια μίσθωσης και πώλησης των ακινήτων τους.
Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκ. ευρώ, που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Παράλληλα, παραμένει και υπό προσωρινή κράτηση για σκέλη της υπόθεσης της ΑΣΠΙΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης