Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φορτσάκης (ΕΚΠΑ): Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου

Φορτσάκης (ΕΚΠΑ): Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου
Υπεράριθμοι οι φοιτητές, μη επαρκές το διοικητικό προσωπικό, υπογραμμίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΠΑ δεν επαρκεί για τον έλεγχο όλων των δικαιολογητικών των φοιτητών, που αιτούνται μεταγραφή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερεί και το Πανεπιστήμιο να υπολειτουργεί, ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο πρύτανης κάλεσε τις αρμόδιες αρχές σε ανάκληση της διαθεσιμότητας των 260 διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και στην πρόσληψη δεκάδων νέων, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «μας φόρτωσαν ένα σωρό φοιτητές και μας παίρνουν και τους υπάλληλους μας», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πρωτοφανή και συμπληρώνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους μετεγγραφέντες φοιτητές.
Το Πανεπιστήμιο κάνει το καλύτερο δυνατό, με στόχο να εξυπηρετήσει τους φοιτητές του, με γνώμονα και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τόνισε ο Θ. Φορτσάκης, καλώντας την πολιτεία «να ενδιαφερθεί για το ΕΚΠΑ».
Ερωτηθείς για τα πρόσφατα γεγονότα, κατά την συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, σχολίασε ότι αποδοκιμάζει τον εαυτό του για την «έντονη» αντίδρασή του, προσθέτοντας πως όταν «είσαι κλειδωμένος σε μια αίθουσα και σε βρίζουνε μερικές φορές μπορεί να ξεφύγεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης