Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Επί ποδός πολέμου» οι αγρότες – Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου

«Επί ποδός πολέμου» οι αγρότες – Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου
Μονόδρομο χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις οι αγρότες, οι οποίοι τονίζουν ότι οδηγούνται στη φτώχεια και τον αφανισμό
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα και εν συνεχεία με σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και κλιμάκωσή τους μετά τα μέσα Ιανουαρίου.
Οι σχετικές αποφάσεις, που ελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης εκπροσώπων όλων των μπλόκων, ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Αγρότες της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Λαμίας, που εκπροσώπησαν και τα υπόλοιπα μπλόκα, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, τονίζοντας ότι είναι πολλά και οξυμένα, ενώ σημείωσαν ότι χιλιάδες αγρότες οδηγούνται στη φτώχεια και τον αφανισμό.
Μάλιστα, εκτίμησαν ότι τα προβλήματα θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η οποία σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, ενώ θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες και παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα που μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι αγωνιστικές διεκδικήσεις απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι μονόδρομος, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και εν συνεχεία μέσα στο επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές ημέρες δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις τράπεζες και τις εφορίες, αλλά και συσκέψεις αγροτών στα χωριά και στα μέσα Ιανουαρίου να υπάρξει αποτίμηση των δράσεων και να αποφασιστεί η συνέχεια και η μορφή των κινητοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης