Τελευταία Νέα
Κοινωνία

The Telegraph: Στο πλευρό των Ελλήνων για την επιστροφή των μαρμάρων η σύζυγος του Clooney - Συνάντηση με Σαμαρά την επόμενη εβδομάδα!

The Telegraph: Στο πλευρό των Ελλήνων για την επιστροφή των μαρμάρων η σύζυγος του Clooney - Συνάντηση με Σαμαρά την επόμενη εβδομάδα!
Η Amal Alamudinn θα μεταβείσ την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα όπυο θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό
Μετά τις δηλώσεις του δημοφιλούς αμερικανού ηθοποιού, G. Clooney υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων μαρμάρων στην Ελλάδα, σειρά παίρνει η σύζυγος του, η διάσημη δικηγόρος, Αmal Alamudinn.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, έχει ήδη συμβουλεύσει χωρίς να γίνει γνωστό την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα ενώ αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί τον Αντώνη Σαμαρά.
Η 36χρονη δικηγόρος θα μεταβεί στην Αθήνα μαζί με μία αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Geoffrey Robertson, που ηγείται του βρετανικού δικηγορικού οργανισμού, «Doughty Street Chambers».
Σύμφωνα με την Telegraph η ελληνική κυβέρνηση προσέγγισε τον βρετανικό οργανισμό πριν από μερικά χρόνια για να ζητήσει βοήθεια στην προσπάθειά της να επιστρέψουν τα μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
Ωστόσο η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο D. Cameron αλλά και παλαιότεροι πρωθυπουργοί της χώρας, έχουν ταχθεί με σθένος κατά της επιστροφής των μαρμάρων.
Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε πριν μερικούς μήνες η παρέμβαση G. Clooney, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ταινία του, «The Monuments Men» όπου μια ομάδα ανδρών προσπαθεί να επανακτήσει έργα τέχνης λεηλατήθηκαν από τους Ναζί.
Ερωτηθείς σχετικά με τα μάρμαρα από έναν Έλληνα δημοσιογράφο, ο Clooney υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει πολλά επιχειρήματα υπέρ της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», χαρακτηρίζοντας ως «καλή την ιδέα» επιστροφής τους στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης για το αν θα λάβει μέρος σε μια «διαδικασία διαμεσολάβησης» που πρότεινε η Unesco.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης