Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας): Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Ebola

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας): Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Ebola
Αν και σημείωσε ότι έχει οριστεί νοσοκομείο αναφοράς αν υπάρξει κρούσμα, δεν αποκάλυψε ποιο είναι αυτό ο υπουργός Υγείας
Έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Ebola είναι η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα επισήμανε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα και υπάρχουν οδηγίες γι' αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».
Επίσης, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχει οριστεί νοσοκομείο αναφοράς, αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα, προσθέτοντας ότι «έχει προσδιοριστεί το κτήριο που έχει το κατάλληλο προσωπικό, τον κατάλληλο ρουχισμό και υπάρχει και το κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει την ανάλυση που χρειάζεται για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον Ebola».
Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας δεν αποκάλυψε ποιο είναι αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης