Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο οδηγός της νταλίκας για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό

Προφυλακιστέος ο οδηγός της νταλίκας για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη σφοδρότατη καραμπόλα της Εγνατίας Οδού.
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.
Στην κατάθεσή του στις αρχές, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος.
Πάντως το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για το εάν υπήρξε βλάβη στο σύστημα πέδησης του οχήματος, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.
Κατάθεση στις αρχές έδωσε και ο συνοδηγός της νταλίκας, ένας 46χρονος Ρουμάνος, ο οποίος μετά την καραμπόλα εγκατέλειψε το σημείο της τραγωδίας και άρχισε να περιπλανιέται για περίπου 24 ώρες στη γύρω περιοχή.
Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση, ζήτησε τελικά βοήθεια από κατοίκους του χωριού Σφηκιά Βέροιας, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές, και εν συνεχεία παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του χωριού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος, ο οποίος εκπαιδευόταν από τον οδηγό της νταλίκας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, ισχυρίστηκε και αυτός ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης