Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γραφείο εργασίας «μαϊμού» εξαπατούσε ανέργους – Αναρτούσε στο διαδίκτυο ψεύτικες αγγελίες για δουλειά στο εξωτερικό

Γραφείο εργασίας «μαϊμού» εξαπατούσε ανέργους – Αναρτούσε στο διαδίκτυο ψεύτικες αγγελίες για δουλειά στο εξωτερικό
Για την υποτιθέμενη προσφορά εργασίας ζητούνταν προκαταβολικά χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της κάλυψης εξόδων
Γραφείο εργασίας «μαϊμού», που αναρτούσε ψεύτικες αγγελίες για δουλειά στο εξωτερικό έναντι προκαταβολής, αποκάλυψε η έρευνα της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από σχετικές καταγγελίες.
Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε δέκτρια καταγγελιών ότι υπήρχαν αγγελίες για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί, προγραμματιστές, ηλεκτρονικοί κ.λπ.) σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Αφρική, Καναδά, Ευρώπη κ.λπ.).
Για την υποτιθέμενη προσφορά εργασίας ζητούνταν προκαταβολικά χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της κάλυψης εξόδων, προκειμένου ο υποψήφιος ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας στο εξωτερικό, ενώ συχνά ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα και έγγραφα του υποψηφίου (ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.).
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε την εμπλοκή μιας 22χρονης, εις βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και παράβαση του νόμου σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης