Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Έλεγχος δικαιολογητικών και για όσους αποχωρούν από το Δημόσιο

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Έλεγχος δικαιολογητικών και για όσους αποχωρούν από το Δημόσιο
Εάν εντοπιστούν πλαστά δικαιολογητικά, δεν θα ισχύει το αίτημα παραίτησης ή συνταξιοδότησης
Νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι δεν θα ισχύει το αίτημα παραίτησης ή αποχώρησης από το Δημόσιο για όσους δημόσιους υπαλλήλους είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, με τον τρόπο αυτό το υπουργείο επιθυμεί να θωρακίσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μην μπορεί να αποχωρήσει κανείς από το Δημόσιο, εάν πρώτα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πιστοποιητικών του.
Βάσει του δημοσιεύματος, μετά την έναρξη της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών διορισμού υπήρξαν -στο πρώτο 8μηνο του έτους- περίπου 150 αιτήσεις για οικειοθελείς παραιτήσεις υπαλλήλων, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.
Σε περίπτωση που εντοπιστούν πλαστά δικαιολογητικά, τότε δεν θα ισχύει το αίτημα παραίτησης ή συνταξιοδότησης, αλλά θα γίνεται ανάκληση του διορισμού.
Παράλληλα, καθιερώνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος πριν από κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, ακόμα και πριν από μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλη θέση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης