Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με απεργία στις 23 Σεπτεμβρίου απαντά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του Πρωτοδικείου

Με απεργία στις 23 Σεπτεμβρίου απαντά η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του Πρωτοδικείου
Η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου
Με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας απάντησε η ΑΔΕΔΥ στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη και καταχρηστική απεργιακή κινητοποίηση που προγραμμάτιζε για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Ειδικότερα η απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου στις 9.30 π.μ., την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Με τη συμμετοχή μας στην απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν»
Υπενθυμίζεται ότι με την υπ' αριθμ. 2902/18.9.2014 απόφασή του, το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή του Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών, αναγνωρίζει ότι η εν λόγω απεργία που κήρυξε με την από 21 Αυγούστου 2014 απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ είναι παράνομη και καταχρηστική και υποχρεώνει την εναγόμενη να διακόψει την απεργία και να μην κηρύξει στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα.
Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αφορούσε, μεταξύ άλλων, απεργία-αποχή από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων και εκθέσεων αξιολόγησης, από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης