Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρθρο του Associated Press προβάλλει το Νησί των Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα

Άρθρο του Associated Press προβάλλει το Νησί των Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα
Εξαίρει την ομορφιά του νησιού και αναφέρεται στις δραστηριότητες των κατοίκων
Στο Νησί των Ιωαννίνων στη λίμνη Παμβώτιδα αναφέρεται με άρθρο του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το οποίο εξαίρει την ομορφιά του νησιού.
Ειδικότερα, το άρθρο σχολιάζει πως παρά την παραδοσιακή ομορφιά του νησιού και τις καλές υπηρεσίες του χάνει τη μάχη με τον τουρισμό, εξαιτίας της θέσης του και της οικονομικής κρίσης της χώρας.
Συγκεκριμένα, αναφέρει, τα πλακόστρωτα σοκάκια του, τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, το φτηνό φρέσκο ψάρι και την κοντινή απόσταση από μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
Το νησί, που δεν βρίσκεται στα φημισμένα πελάγη της Ελλάδας, αλλά σε μια λίμνη της Ηπείρου, ήταν ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς του εγχώριο τουρισμού, ως την οικονομική κρίση του 2008, οπόταν και άρχισε η σταδιακή τουριστική παρακμή του.
Οι κρατήσεις, σύμφωνα με τους 300 μόνιμους κατοίκους, έχουν πέσει τουλάχιστον κατά 50%, ωστόσο οι κάτοικοι συνεχίζουν να αισιοδοξούν.
Αναφορά γίνεται και στην εξαγωγική δραστηριότητα του νησιού, το οποίο έχει ανοίξει εμπορικές διόδους προς την Ανατολική Ευρώπη, όπου εξάγει τα ψάρια από τη λίμνη Παμβώτιδα.
Τονίζει, επιπλέον, ότι οι κάτοικοι επιχειρούν να προβάλουν τον τόπο τους ως πόλο έλξης για γαμήλιες τελετές και άλλες οικογενειακές τελετές, που έχει γίνει άκρως προσβάσιμος, μέσω της νέας οδικής αρτηρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης